Vacciner

Vacciner

Generelt kan vacciner inddeles i forskellige grupper;  børnevacciner, rejsevacciner, allergivacciner, sæsonafhængige vacciner etc. 

I klinikken tilbyder vi følgende vacciner:
– Stivkrampevaccine
– Allergivaccine
– Pneumovaxvaccine
– Coronavaccine
– Influenzavaccine
– Evt. rejsevacciner og øvrige vacciner

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du spørgsmål omkring vacciner og muligheden for at få dem hos os. 

Øvrige vacciner​

Ved øvrige vacciner, som ikke er dækket af sygesikringen koster det et gebyr på 150,00 kr. at blive vaccineret. Du skal have vaccinen på recept af lægen, som skal hentes og betales på apoteket forud for din tid i klinikken. På billedet kan du se hvilke vacciner, det drejer sig om. 

Stivkrampe

Stivkrampe vaccinen er en del af børnevaccinationsprogrammet, og de fleste vil derfor være dækket indtil de er 15 år.
Efter dette kan man blive vaccineret igen, hvis det er relevant. Vaccinen dækker i 10 år.

Allergivaccine

Hvis du har symptomer på allergi over for pollen og husstøvmider eller generel høfeber, tilbyder klinikken allergivaccination, der med fordel kan opstartes i efteråret. Er du i tvivl om hvad det indebærer og om det er relevant for dig kan læse mere om allergivaccination her. 

Pneumovax

Gives til alle, der fylder 65 år inden den 15. januar 2023, børn og voksne med visse kroniske sygdomme og andre borgere, som efter lægens vurdering er i forhøjet risiko for alvorlig sygdom med pneumokokker. Du kan læse mere om pneumokokvaccinen her. 

Influenza vaccine

Influenzavaccinen tilbydes til specifikke udsatte grupper hvert år fra oktober til februar. Du kan læse mere om influenzavaccinen her.

Coronavaccine

Coronavaccinen (boostervaccinen) tilbydes til alle over 50 år, personer i risikogrupper samt gravide fra 1. trimester. Du kan læse mere om Coronavaccinen her. 

Rejsevaccine

I forbindelse med rejser, især udenfor Europa, kan det være aktuelt at blive vaccineret mod diverse sygdomme. Har du kendskab til de vacciner din rejsedestination kræver, kan du kontakte klinikken for at få en recept på vaccinerne til apoteket. Vaccinerne skal betales og afhentes på apoteket forud for din tid hos os. Der vil blive opkrævet et vaccinationsgebyr på 150,00 kr., da rejsevacciner ikke er dækket af sygesikringen. Du kan se hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler af vacciner til forskellige rejsedestinationer her. 

Er du i tvivl om hvilke vacciner der kræves på din rejse, anbefaler vi at du tager kontakt til et rejsevaccinationscenter for rådgivning