Solemaids

Hos FysioDanmark Hellerup er vi eksperter i Solemaids. Vi oplever, at 9 ud af 10 børn med hælsmerter vender tilbage til deres sport, efter de har fået en individuel tilpasset sål. 

Børn med hælsmerter

Har dit barn ondt i hælene efter træning? Gør det også ondt i hælene under selve træningen? Er det svært for dit barn at passe sin træning på grund af smerterne?

Problemet skyldes formentlig smerter i vækst-zonen i hælbenet – også kaldet Severs syndrom.

En specialfremstillet indlægssål kan afhjælpe problemet og fjerne smerterne, så dit barn kan vende tilbage til sin idræt. 

Få dit barn undersøgt hos FysioDanmark Hellerup af fysioterapeuter, der er specialister i at behandle børn med hælsmerter og fremstille såler.

Book en konsultation
Skriv til admin@fdhellerup.dk eller ring til os på 3962 9520, hvis du ønsker at booke en tid hos en af vores Solemaids-specialister.

Fysioterapeut tager mål af patients fod til Solemaids

Hvordan virker solemaids?

Når Solemaids bruges i barnets fodtøj, kan barnet gå og løbe uden at belaste hælene. Solemaids fjerner nemlig trykket fra den bagerste del af hælene ved hjælp af kiler, der sidder umiddelbart foran hælpuderne. Kilerne løfter hælbenene op, så hælene ‘svæver’. Herved flyttes trykket længere frem på fødderne og væk fra de irriterede hæle. 

Når barnet kommer til konsultation på klinikken, undersøger vi årsagen til hælsmerterne. Hvis vi konstaterer, at årsagen er Severs syndrom, tager vi mål til sålerne og fremstiller dem med det samme. Barnet prøver sålerne i sine medbragte idrætssko, så vi er sikre på, at sålerne aflaster hælene optimalt. Når barnet forlader klinikken, har hun/han sålerne med hjem.  

Normalt er én konsultation nok, men hvis sålerne mod forventning ikke fungerer, kan det blive nødvendigt med en ekstra konsultation, hvor vi justerer sålerne. Denne konsultation er uden beregning. 

Hvad er Severs syndrom?

Severs syndrom er en smertefuld gene, som mærkes på den bagerste del af hælbenet. Problemet opstår ofte hos meget aktive børn i alderen 8-15 år, og syndromet udvikler sig, når gentagne belastninger af hælen forstyrrer hælbenets vækstzone. Når vækstzonen lukker, forkalker hælbenet, og tilstanden forsvinder. 
 
Idrætsaktive børn, der dyrker sport mange gange om ugen, er særligt udsatte. Severs syndrom ses blandt børn, der går til fodbold, håndbold, gymnastik, badminton og anden idræt, hvor løb og spring indgår. 

Severs syndrom begynder typisk med ømhed i hælene i timerne efter, at barnet har løbet og været aktivt. Efter nogen tid begynder barnet også at have ondt under træningen. Den vedvarende belastning, som hælene udsættes for, kan forværre tilstanden, og barnet får svært ved at gennemføre aktiviteter og må ofte afbryde træning og kampe. 

Dreng har ondt i hælen

Test dit barn for Severs syndrom

Priser

Der ydes ikke tilskud fra den offentlige sygesikring til Solemaids. Men nogle sundhedsforsikringer giver tilskud. I så fald kræver det en henvisning fra lægen.