Solemaids - en effektiv løsning af hælsmerter hos børn

Solemaids er indlægssåler, der afhjælper hælsmerter som følge af Severs syndrom. Sålerne fjerner trykket fra den bagerste del af hælene ved hjælp af en kile, der får hælene til at ‘svæve’.  

Ni ud af ti oplever en øjeblikkelig positiv effekt af Solemaids. Med sålerne i skoene undgår barnet at belaste hælene, og smerten i hælene bliver afhjulpet eller forsvinder helt. Derved bliver dit barn hurtigt aktivt og kan vende tilbage til sin idræt. 

Hvad er Severs syndrom? 
Severs syndrom er en smertefuld gene, som mærkes på den bagerste del af hælbenet. Problemet opstår ofte hos meget aktive børn i alderen 9-14 år, og syndromet udvikler sig, når gentagne belastninger af hælen forstyrrer hælbenets vækstzone. Tilstanden kan starte, allerede når barnet er 7 år. Børn, der vokser sent, kan have Severs syndrom helt op til 16 års-alderen. Når vækstzonen lukker, forkalker hælbenet, og tilstanden forsvinder. 

Hvordan udvikler hælsmerterne sig? 
Idrætsaktive børn, der dyrker sport mange gange om ugen, er særligt udsatte. Severs syndrom ses blandt børn, der går til fodbold, håndbold, gymnastik, badminton og anden idræt, hvor løb og spring indgår. 

Severs syndrom begynder typisk med ømhed i hælene i timerne efter, at barnet har løbet og været aktivt. Efter nogen tid begynder barnet at have ondt – også imens barnet er aktivt. Den vedvarende belastning, som hælene udsættes for, kan forværre tilstanden, og barnet får svært ved at gennemføre aktiviteter og må ofte afbryde træning og kampe. 

Hvordan virker Solemaids? 
Når Solemaids bruges i barnets fodtøj, kan barnet gå og løbe uden at belaste hælene. Solemaids fjerner nemlig trykket fra den bagerste del af hælene ved hjælp af kiler, der sidder umiddelbart foran hælpuderne. Kilerne løfter hælbenene op, så hælene ‘svæver’. Herved flyttes trykket længere frem på fødderne og væk fra de irriterede hæle. 

Hvordan forgår konsultationen? 
Når barnet kommer til konsultation på klinikken, undersøger vi årsagen til hælsmerterne. Hvis vi konstaterer, at det er Severs syndrom, tager vi mål til sålerne og fremstiller dem med det samme. Barnet prøver sålerne i sine medbragte idrætssko, så vi er sikre på, at sålerne aflaster hælene optimalt. Når barnet forlader klinikken, har hun/han sålerne med hjem.  

Normalt er én konsultation nok, men hvis sålerne mod forventning ikke fungerer, kan det blive nødvendigt med en ekstra konsultation, hvor vi justerer sålerne. Denne konsultation er uden beregning. 

Få dit barn tilbage på banen med Solemaids

Hvad koster sålerne? 
Konsultationen koster 600 kr. Selve sålerne koster 1600 kr. pr. par. 

Kan jeg få tilskud til sålerne? 
Der ydes ikke tilskud fra den offentlige sygesikring til Solemaids. Men nogle sundhedsforsikringer giver tilskud. I så fald kræver det en henvisning fra lægen.  

Test dit barn – stammer hælsmerterne fra Severs syndrom? 
✔ Dit barn er idrætsaktivt. 
✔ Dit barn lider af konstante eller tilbagevendende smerter i hælene. 
✔ I har prøvet at holde barnet fra sport, men så snart han eller hun vender tilbage, opstår smerterne igen. 

Du kan selv teste dit barn for Severs syndrom ved at lave øvelserne i testen i denne video. 

Kontakt klinikken 
Skriv til admin@fdhellerup.dk eller ring til os på 3962 9520, hvis du ønsker at booke en tid hos en af vores Solemaids-specialister.