Den antiinflammatoriske kost

Antiinflammatorisk kost

Antiinflammatorisk kost reducerer risiko for hjertekar-sygdom ved at ændre på risikofaktorer såsom kolesterol, triglycerid (fedt), blodtryk, blodsukker og crp (inflammation i kroppen). Desuden er der effekt på arbejdshukommelse, indlæring og opmærksomhed.

  1. Grøntsager; så mange som muligt, forskellige farver, stor diversitet.
  2. Protein fra bælgfrugter; nødder, frø, linser. 
  3. Fisk; gerne fede.
  4. Lidt kød og fjerkræ af god kvalitet.
  5. Kulhydrat fra fuldkorn i moderate mængder; helst ikke raffineret.
  6. Mejeriprodukter i moderate mængder af god kvalitet; helst fermenteret/syrnet.
  7. Fedt og olie; meget omega-3, moderate mængder spiseolie af god kvalitet f.eks. oliven, raps, nødder og avocado.
  8. I øvrigt brug af mange krydderier.
  9. Kaffe og te er ok.
  10. Spiseadfærd skal helst være mindful; spis langsomt, lav selv mad, evt. periodisk faste. 
Scroll til toppen