Antiinflammatorisk kost

Den antiinflammatoriske kost:

Denne kost reducerer risiko for hjertekar sygdom ved at ændre på risikofaktorer såsom kolesterol, triglycerid (fedt), blodtryk, blodsukker, crp (inflammation i kroppen).
Desuden er der effekt på arbejdshukommelse, indlæring og opmærksomhed.

  1. Grøntsager så mange som muligt, forskellige farver, stor diversitet.
  2. Protein fra bælgfrugter, nødder, frø, linser. Fisk gerne fede. Lidt k og fjerkræ af god kvalitet.
  3. Kulhydrat fra fuldkorn i moderate mængder, helst ikke raffineret.
  4. Mejeriprodukter i moderate mængder af god kvalitet helst fermenteret/syrnet.
  5. Fedt og olie, meget omega-3, moderate mængder spiseolie af god kvalitet fx oliven, raps, nød, avocado.
  6. Iøvrigt brug af mange krydderier, kaffe og te er ok.
  7. Spiseadfærd er mindful, spis langsomt, lav selv mad, periodisk
    faste evt.